Милованов розповів про результати технічного аудиту Укрспирту

Середа, 4 грудня 2019, 17:03

Технічний аудит держпідприємства "Укрспирт" та концерну "Укрспирт" показав, що 22 заводи із 83 перебувають у незадовільному стані і не відповідають технічним вимогам.

Про це повідомив у Facebook міністр економіки Тимофій Милованов.

"Не всі знають, що Укрспиртів насправді – два: Концерн "Укрспирт" та ДП "Укрспирт" - загалом 83 заводи (кілька заводів належать іншим державним організаціям)", - пояснив він.

За словами міністра, за результатами аудиту виявили, що: 22 з 83 підприємств - у незадовільному стані і не відповідають технічним вимогам, 29 заводів - обладнані зареєстрованими витратомірами-лічильниками етилового спирту та зареєстровані як акцизні склади у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Реклама:

Він також підкреслив, що 43 заводи уже тривалий час простоюють, а 40 - здійснювали свою діяльність протягом 2019 року.

Милованов також повідомив, що 112,3 млн грн держава витратила на непрацюючі підприємства у 2018 році, а 80,1 млн грн - за 9 місяців 2019 року.

"18,9 млн грн - загальна сума перевитрат паливно-енергетичних ресурсів за 2018 та три квартали 2019 років. Що це означає? Закупали за завищеними цінами. Цифри говорять самі за себе", - написав міністр.

Нагадаємо:

Заступник міністра економіки Павло Кухта розповів, що пріоритетним завданням держави по "Укрспирту" є зруйнування державної монополії на виробництво спирту.

Знати більше: "Укрспирт" готують до продажу: чому це так необхідно

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: