Новини 23 грудня: перші контракти українських компаній з "Газпромом", трудові відносини з айтівцями, "війна" безробіттю

Понеділок, 23 грудня 2019, 21:10

Про перші контракти українських компаній з "Газпромом". П'ять українських компаній уклали з "Газпромом" угоди на постачання газу для своїх виробничих потреб, повідомляють наші джерела.

Про трудові відносини з айтівцями. Міністерство економіки оприлюднило нововведення, які можуть вплинути на легальність айтівців, які працевлаштовані як ФОПи.

Про вимкнення електрики на шахтах. На шести шахтах ДП "Львіввугілля" вночі було вимкнено постачання електроенергії через несплату послуг. Станом на 10:00 постачання відновлено.

Про "війну" безробіттю. Міністерство економіки хоче скоротити кількість безробітних громадян з 1,5 мільйона до 900 тисяч та підвищувати заробітні плати на 2 тисячі гривень на рік.

Про падіння промвиробництва. Обсяги промислового виробництва в листопаді 2019 року в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року скоротилися на 7,5%.

Про курс гривні. У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства планують переглянути макроекономічний прогноз на 2020-2022 роки щодо курсу гривні до долара.

Знати більше

Все, що ви хотіли знати про тарифи: як змінюються суми в платіжках і чому

Як формуються тарифи, з чого вони складаються, як можуть змінитись у 2020 році, чому вони відрізняються в різних регіонах та що робити, якщо у вас борг і нараховується пеня.

За крок до контракту: чим закінчилися газові перемовини Росії та України і де був Коболєв

Нова угода по транзиту російського газу через територію України повинна бути укладена до кінця року. Про що домовилися сторони і що це рішення означає для України?