Найбільший виробник сигарет в Україні у п'ятницю відновить виробництво у Прилуках

Четвер, 7 листопада 2019, 19:24

Компанія British American Tobacco має намір відновити виробництво на своїй фабриці у Прилуках.

Про це ЕП повідомили у пресслужбі компанії.

"Сьогодні ми провели зустріч із президентом України Володимиром Зеленським і міністрами. Я хочу подякувати всім учасникам наради за конструктивний і позитивний діалог. Ми почули слова підтримки та запевнення про швидке вирішення проблеми, яка завдала збитків нашій індустрії та економіці країни в цілому.

Тому, не зважаючи на деяку невизначеність із долею закону №1049, але покладаючись на гарантії Президента, ми плануємо поступово відновити виробництво в Прилуках, починаючи вже з 8 листопада 2019 року", - заявив Саймон Уелфорд, генеральний директор групи Бритіш Американ Тобакко Україна.

Реклама:

За його словами, зустріч "є доброю ознакою того, що діалог між урядом та галуззю призведе до успіху та стабільності економічної системи України".

Читайте також: Тютюнові компанії "збирають валізи": кому це вигідно і з чого все почалося

Нагадаємо:

4 жовтня ВР прийняла у цілому законопроект №1049 "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

За день до голосування групою народних депутатів було внесено поправку № 8, якою регулюються торговельні націнки на сигарети для дистрибуції.

Суть поправки зводиться до встановлення торговельної націнки (так званої, "маржі") на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни відповідно.

Керівники компаній-членів асоціації "Укртютюн" заявляють, що наслідком введення торговельної націнки на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі може стати закриття фабрик та втрата 50 тисяч робочих місць у тютюновій індустрії.

Керівники компаній наголошують, що наслідками запровадження націнки стануть підвищення ціни пачки сигарет на 14 грн з 1 січня 2020 року та збільшення обсягів нелегальної торгівлі тютюновими виробами із 8,4% до 20%.

British American Tobacco зупинила виробництво тютюнової продукції на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: