Незалежні наглядові ради Ощадбанку та Укрексімбанку будуть сформовані до кінця року — Мінфін

Вівторок, 5 листопада 2019, 11:17

Міністерка фінансів Оксана Маркарова заявила, що незалежні наглядові ради Ощадбанку та Укрексімбанку будуть сформовані до кінця 2019 року.

Про це вона сказала в інтерв’ю Економічній правді.

"Ми припинили повноваження членів, які не були погоджені Нацбанком, і найближчим часом перезапустимо цей відбір. Ми попросили HR-компанії обдзвонити й актуалізувати всіх кандидатів. Це дозволить зрозуміти, чи залишається бажання у решти претендентів з short list у такій ситуації брати участь в конкурсі. Я дуже сподіваюся, що хороші кандидати зголосяться і будуть готові далі реформувати цю систему", - заявила Маркарова.

За її словами, незалежні наглядові ради Ощадбанку та Укрексімбанку будуть сформовані до кінця 2019 року. 

"Узагалі Міністерство фінансів хотіло би провести всі етапи відбору буквально за місяць. Це більш важливо для Ощадбанку, тому що там зараз нема кворуму. В Укрексімбанку потрібно замінити двох членів, але наглядова рада продовжує діяти. Вона недокомплектована, але кворум є. Наглядову раду Ощадбанку потрібно обрати у найкоротші терміни, бо в кінці року виникає багато питань, які повинна вирішувати наглядова рада, у тому числі затвердження звіту банку", - повідомила Маркарова.

Міністерка прокоментувала конфлікт між НБУ та менеджментом Ощадбанку.

"Кандидатів до наглядових рад Ощадбанку й Укрексімбанку обирали найкращі HR-компанії. Вони перевіряли кандидатів на предмет конфліктів інтересів, інших критеріїв та обрали найкращих з нашого short list. НБУ не погодив п'ять кандидатів до наглядової ради Ощадбанку і двох — Укрексімбанку", - розповіла Маркарова.

"У нас може бути своя точка зору щодо деяких з цих кандидатів, але у Національного банку є свої повноваження. На жаль, коли Нацбанк не погоджує, у нас нема можливості продовжувати дискусію. Ми можемо лише перезапустити процес відбору і відібрати нових кандидатів. Саме це ми й зробили", - заявила міністерка фінансів.

Детальніше читайте за посиланням: Оксана Маркарова: 5-7% зростання ВВП — амбітна мета, але досяжна

Економічна правда