"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Кропачова хоче відсудити у Центренерго 1,4 мільярда боргу

Середа, 27 листопада 2019, 11:29

Компанія "Укрдонінвест Трейдинг" Віталія Кропачова хоче стягнути з держкомпанії "Центренерго" 1,44 мільярда гривень боргу за поставку вугілля.

Про це йдеться у постанові Господарського суду Києва від 20 листопада 2019 року.

У матеріалах суду йдеться, що 25 вересня "Укрдонінвест Трейдинг" подала позов до суду проти "Центренерго" через непогашений борг за поставку вугілля.

Водночас 30 жовтня "Центренерго" подала зустрічний позов, вимагаючи розірвати через суд відповідний договір. Свої позовні вимоги державна компанія мотивувала постачання неякісного вугілля, у результаті чого їй було "завдано збитків".

Реклама:

Але 8 листопада Госпсуд Києва відхилив позовну заяву "Центренерго".

Нагадаємо:

У жовтні суд розблокував приватизацію "Центренерго".

У листопаді прем'єр Олексій Гончарук, заявив, що компанія Центренерго - у топ-пріоритеті на приватизацію, а уряд буде робити все можливе, щоб туди зайшов сильний іноземний гравець.

В Офісі президента заявили, що приватизація державної компанії "Центренерго" може відбутися протягом найближчих двох років.

У липні ЕП повідомила, що екс-директор ТОВ "ДРФЦ" Віталій Бєляков з початку липня став новим неофіційним куратором вугільної галузі, змінивши Віталія Кропачова.

Ініціатором заміни смотрящих став Ігор Коломойський, а підприємства групи "Приват" почали співпрацю з державним "Центренерго", купуючи у нього дешеву електроенергію і продаючи йому дороге вугілля.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!