"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's підтвердило рейтинг України і поліпшило прогноз до позитивного

Субота, 23 листопада 2019, 12:38
 

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поліпшило прогноз рейтингів уряду України зі "стабільного" на "позитивний", підтвердивши довгострокові рейтинги емітента і пріоритетних незабезпечених кредитів України на рівні "Caa1".

Про це йдеться у прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підтвердження рейтингів України "Caa1" відображає її значну зовнішню вразливість, хоча і показує ознаки поліпшення", - йдеться в повідомленні.

Moody's вказує, що значні виплати за зовнішнім боргом у майбутні роки - під час відсутності нової програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) - вимагають постійного доступу до ринків.

Реклама:

Одночасно стримування висхідного руху кредитного рейтингу продовжує ризик нового загострення геополітичної напруженості.

Ключовими факторами для поліпшення прогнозу агентство назвало відновлення валютних резервів України, яке знижує зовнішню вразливість в контексті великих зовнішніх виплат, а також поліпшення макроекономічної стабільності країни і перспективи відновлення реформ, що підсилюють економічну стійкість країни.

Одночасно Moody's підтвердило рейтинг "Ca" з єврооблігацій сумою 3 млрд доларів, які Україна продала Росії в грудні 2013 року і які є предметом спору в Лондоні між двома урядами через міжнародний збройний конфлікт.

Крім того, агентство зберегло довгострокові страхові стелі в іноземній валюті та депозити України на рівні "B3" і "Caa2" відповідно, короткострокові - на рівні "Not Prime" (NP).

Moody's також залишило незмінними країнові стелі в місцевій валюті на рівні "B3".

Нагадаємо:

Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information (R&I) у серпні підвищило суверенний кредитний рейтинг України на дві позиції - із "CCC+" до "B".

У вересні рейтингове агентство Fitch Rating підвищило довгостроковий та короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній та національній валютах з B- до B, та покращило прогноз зі стабільного на позитивний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: