Новини 31 жовтня: ліміти для ФОПів, сільгоспземлі, відокремлення ГТС

Четвер, 31 жовтня 2019, 21:00

Про ліміти для ФОПів. 29 жовтня депутати від "Слуги народу" Олександр Дубинський, Роксолана Підласа і Юлія Діденко зареєстрували законопроект №2338 про детінізацію ринку товарів і послуг, яким хочуть підвищити річні ліміти для ФОП.

Про сільгоспземлі. Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що за роки незалежності вкрали половину державних сільгоспземель - про це, за його словами, свідчить інвентаризація, яку проводить міністерство.

Про відокремлення ГТС. Верховна Рада ухвалила закон про анбандлінг "Нафтогазу" - відокремлення транспортування природного газу від його видобування та постачання.

Про середню зарплату. За даними Держстату за 2-й квартал 2019 року, найвища середня зарплатня в Україні в місті Маріуполь.

Про опалювальний сезон. НАК "Нафтогаз України" повідомляє, що опалювальний сезон в деяких населених пунктах Дніпропетровської області під загрозою.

Про ексголову правління ДПЗКУ. У Литві затримано колишнього голову правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ), якого Національне бюро з березня 2017 року розшукувало як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом завдання понад 60 мільйонів доларів збитків підприємству.

Про "майданчики Яценка". Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав ліквідацію приватних електронних майданчиків для оцінки нерухомого майна.

Ви хочете дізнатися більше?

Держава розкидається грошима: як "Укргазвидобування" може втратити півмільярда через дивну кредитну історію

Держкомпанія "Укргазвидобування" може втратити до півмільярда гривень через отримані шість років тому кредити в "Дельта банку". Це вдвічі більше, ніж сума самого кредиту. Як так сталося, і чому оточення колишнього депутата Віталія Хомутинніка вимагає ці кошти від держпідприємства?

Криптовалюта Libra від Facebook провалюється. Що пішло не так?

Facebook готує запуск своєї криптовалюти. Провідні фінансові компанії спочатку підтримали проєкт, а потім його покинули. Що сталося і що буде далі?