"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова підтвердили, що НАБУ підозрює їх співробітників в справі "Роттердам+"

Четвер, 8 серпня 2019, 18:20

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру співробітникам компанії ДТЕК.

Про це повідомили в прес-службі енергохолдингу.

Співробітники ДТЕК надали НАБУ необхідні документи, однак вважають, що причини для слідчих дій відсутні, а підозри безпідставні.

"Доцільність використання принципу імпортного паритету і відповідність методики ціноутворення на енергетичне вугілля в Україні практикам європейських держав була підтверджена численними міжнародними експертизами, результати яких повинні бути враховані", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Зокрема, експерти підтверджують коректність застосування принципу імпортного паритету, прив'язки цін на енергетичне вугілля в Україні до європейських індексів, коректність включення витрат на логістику тощо", - зазначили в ДТЕК.

У компанії також заявили про відсутність надприбутків як у вугільному секторі, так і в українській тепловій генерації, підкресливши, що використання принципу імпортного паритету при встановленні ціни на енергоносії є вимогою МВФ та інших кредиторів України.

Нагадуємо:

Раніше джерела ЕП повідомляли, що Національне антикорупційне бюро затримало директора ДП "Оператор ринку", колишнього члена Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Володимира Євдокімова. 

З 30 грудня 2014 року до 30 травня 2018 року НКРЕКП очолював Дмитро Вовк.

Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 мільярдів гривень збитків.

Читайте також: Заплати Ахметову і друзям президента, або Формула з доходом на 24 мільярди

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!