У МВФ зробили заяву щодо наглядових рад держбанків України

Середа, 21 серпня 2019, 19:22
 

Національний банк зобов'язаний проводити ретельну і незалежну оцінку кандидатів у наглядові ради державних банків України.

Так у Міжнародному валютному фонді прокоментували рішення НБУ дискваліфікувати п'ять членів наглядової ради "Ощадбанку".

"Обов'язком НБУ є проведення ретельної і незалежної оцінки, яка включає застосування професійного судження про те, чи є кандидати в наглядові ради кваліфікованими і чи відповідають вони всім юридичним вимогам", - пояснили в МВФ.

І додали, що для незалежних членів наглядової ради державних банків ці правові вимоги, викладені в ст.7 ЗУ "Про банки і банківську справу", також включають суворі стандарти незалежності і відсутності конфлікту інтересів.

Реклама:

У Фонді наголосили, що підтримують обов'язки НБУ в цій області. І додали: "Закон України вимагає, щоб в якості наступного кроку Національний банк України офіційно затвердив кандидатури в наглядові ради банків".

Як заявили у Фонді, міжнародні партнери нашої країни - співробітники МВФ, Світового банку та ЄБРР - рішуче підтримують реформу управління державними банками, так як це є важливим кроком у поліпшенні роботи банківської системи України та її економіки в цілому.

Нагадаємо:

16 серпня НБУ без пояснення причин відхилив кандидатури більшості членів наглядової ради "Ощадбанку".

Таке рішення шокувало членів наглядової ради "Ощадбанку", які вважали його "безпрецедентним викликом реформі корпоративного управління держбанків".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: