Керівник "Укравтодору" розповів, у скільки обійдеться ремонт 24 тисяч кілометрів доріг

Вівторок, 13 серпня 2019, 15:58

В.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак заявив, що ремонт 24 тисяч кілометрів українських доріг обійдеться у 300-350 мільярдів гривень.

Про це він сказав в інтерв'ю DW.

Новак нагадав, що у звіті Світового банку за 2017 рік йшлося, що на ремонт 24 тисяч кілометрів доріг потрібно 150 мільярдів гривень. За його словами, це дослідження базувалось на цінах 2015 року.

"Зразу хочу сказати, що це не 150 млрд. Буде набагато більше. Ми зараз це рахуємо. В Україні майже немає власного виробництва бітумів. Підрядники 80% усіх бітумів імпортують з Польщі, Білорусі, Туреччини, інших країн", - підкреслив він.

Реклама:

Новак додав, що "Укравтодор" готує з командою президента Зеленського нову програму щодо ремонту доріг до 2025 року.

"24 тисяч кілометрів за 5 років - це можливо. Рахую, на 24 тисячі десь приблизно 300-350 млрд грн може бути. Мусимо бути готові на щось таке", - сказав керівник "Укравтодору".

Нагадаємо:

"Укравтодор" станом на кінець липня виконав майже 50 % робіт по проектах будівництва, реконструкції та ремонтів у країні.

Станом на червень-2019 "Укравтодор" виконав 50% плану з ямкового ремонту, ліквідувавши ями на трьох мільйонах квадратних метрів українських доріг.

Водночас у держагентстві зазначили, що на дороги територіального значення грошей не вистачає.

Читайте також: "Смотрящих" за дорогами в Україні немає - інтерв'ю з главою "Укравтодору".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: