"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міжнародні резерви України збільшилися на 6,4%

П'ятниця, 5 липня 2019, 16:52

Міжнародні резерви України, за попередніми даними, у червні 2019 року зросли на 1,2 мільярда доларів або на 6,4% - до 20,63 мільярда доларів.

Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

У НБУ пояснили, що головною причиною зростання міжнародних резервів у червні 2019 року стало те, що уряд розмістив євробонди на 1 мільярд євро.

Крім цього, Мінфін продав облігації на внутрішньому ринку України, залучивши ще 1,61 мільярда доларів. Із залучених коштів, близько 952 мільйоныв доларів витратили на погашення держборгів.

Реклама:

Також на зростання обсягу міжнародних резервів вплинула сприятлива для українського експорту ситуація на світових ринках і порівняно низькі обсяги імпорту товарів до України.

"Ці фактори зумовили перевищення пропозиції валюти над попитом і дали Національному банку змогу поповнити міжнародні резерви за рахунок інтервенцій на міжбанківському валютному ринку на загальну суму 322,3 млн доларів", - підкреслили в НБУ.

Зазначається, що Нацбанк також провів переоцінку валютних цінностей, які входять до резервів, що збільшило їхній обсяг на 254,6 мільйона доларів.

Нагадаємо:

Станом на 1 червня міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 19 401,6 мільйона доларів, зменшившись у травні на 5,5% через значні обсяги погашень за державним боргом. 

Міжнародні резерви України станом на 1 квітня 2019 року становили 20,63 мільярдів доларів, збільшившись за місяць на 2,1%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: