"АрселорМіттал": Через дії СБУ підприємство до кінця місяця може отримати 1,3 мільйона доларів збитку

Середа, 24 липня 2019, 11:18

Через арешт обладнання "АрселорМіттал Кривий Ріг" підприємство може зазнати збитку на суму 1,3 мільйона доларів - це загальна вартість продукції, яке підприємство мало виготовити за допомогою обладнання, яке арештували працівники СБУ.

Про це заявив виконувач обов'язків гендиректора "АрселорМіттал Кривий Ріг" Олександр Іванов у відповідь на питання агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, обладнання, на яке СБУ наклала арешт, перебувало на стадії тестування. Його мали ввести в експлуатацію до кінця липня і воно мало б почати виробляти першу продукцію, але через арешт будь-які дії з обладнанням проводити заборонено.

Під час прес-брифінгу, присвяченому обшукам на підприємстві, в.о. голови СБУ Іван Баканов заявив, що обладнання "АрселорМіттал" не конфісковували через його громіздкі розміри.

Реклама:

Водночас самі представники заводу, посилаючись на протокол допиту СБУ, заявили, що обладнання арештоване, а самі працівники СБУ неодноразово телефонували на підприємство після обшуків та нагадували, що проводити будь-які операції з новим обладнанням заборонено.

Нагадаємо:

Служба безпеки України в суботу провела обшуки на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Компанія повідомляє, що в результаті обшуку 20 липня була вилучена машина безперервного лиття заготовок № 3 і окремі елементи обладнання. 

В "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявили, що СБУ заморозила проект на 150 мільйонів доларів.

13 липня президент Володимир Зеленський розкритикував керівництво металургійного гіганта за шкоду екології. За його словами, за останні 5 років у Кривому Розі в середньому з'явилося плюс 25 тисяч онкохворих.

17 липня СБУ відкрила справу проти керівників промпідприємства через порушення норм екологічної безпеки.

18 липня "АрселорМіттал Кривий Ріг" прокоментував відкриту СБУ справу і натякнув на тиск на бізнес.

Іван Баканов заявив, що  СБУ звинувачує менеджмент підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг" у недбалому використанні інвестицій індійського бізнесмена, власника металургійної компанії "АрселорМіттал" Лакшмі Міттала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!