СБУ приходила з обшуками на "АрселорМіттал"

Неділя, 21 липня 2019, 10:29

Служба безпеки України в суботу провела обшуки на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Про це йдеться у зверненні в.о. гендиректора ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Олександр Іванов.

"Сьогодні представники Служби безпеки України прийшли з обшуком на сучасний, щойно побудований об’єкт – третю машину безперервного лиття заготовок. У нас вилучили копії усіх документів з цього обладнання та почали перевірку з контролю іонізаційного випромінювання", - сказав Іванов.

"Безумовно, ми, як і раніше, готові до співпраці у законодавчому полі, але ці дії виглядають дещо нелогічними і ставлять під сумнів подальшу реалізацію масштабної програми модернізації у АрселорМіттал Кривий Ріг", - додав він.

Реклама:

Компанія закликала посольства країн Великої сімки, Європейську бізнес-асоціацію, Американську торгівельну палату, Укрметалургпром, Федерацію металургів України та інші організації звернути увагу на цю ситуацію та "допомогти забезпечити конструктивну співпрацю міжнародного бізнесу та влади".

В СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили факт проведення слідчих дій в рамках розслідування кримінальної провадження про екоцид, відкритого раніше.

Разом з тим, секретар РНБО Олександр Данилюк на своїй сторінці в Facebook, коментуючи обшуки на "АрселорМіттал", написав: "Тривожний виклик. Розбираюся".

Нагадаємо:

13 липня президент Володимир Зеленський розкритикував керівництво металургійного гіганта за шкоду екології. За його словами, за останні 5 років у Кривому Розі в середньому з'явилося плюс 25 тисяч онкохворих.

17 липня СБУ відкрила справу проти керівників промпідприємства через порушення норм екологічної безпеки.

18 липня "АрселорМіттал Кривий Ріг" прокоментував відкриту СБУ справу і натякнув на тиск на бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: