"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільший американський інвестор зацікавився українським 3D-друком титаном

Понеділок, 24 червня 2019, 18:44
 

Українською компанією 3D-друку "Червона хвиля" цікавиться американська корпорація General Electric.

Про це розповів директор компанії "Червона хвиля" Дмитро Ковальчук в інтерв'ю Liga.net.

"Їм подобається наш проект. Два роки тому вони купили дві найбільші компанії 3D-друку металом - шведську Arcam і німецький Concept Laser за 1,4 млрд євро. Це для точних і маленьких виробів. Але це ж велика компанія. Вона робить не тільки двигуни, а й потужні генератори електростанцій і т.д.", - сказав глава українського підприємства.

Також він назвав умову, за якої американський інвестор готовий вкладати гроші в "Червону хвилю" і яка ціна компанії, що досягла цього рівня. Це - вихід на рівень налагоджених процесів на виробництві, який маркується як TRL 8.

Реклама:

"Технолог розробив модель, оператор вставив флешку, призначив параметри, натиснув кнопку, відкрив книжку. Це рівень TRL 8. Компанії, які його досягли, коштують від 1 млрд доларів", - пояснив Ковальчук.

Крім цього, керівник "Червоної хвилі" розповів про перспективи співпраці з General Electric і сказав, що на це впливає.

"Тут і тема іміджу, і тема захисту інвестицій. Професіонали розуміють значення поняття "школа". Наприклад, Україна була і залишається одним з лідерів технології зварювання. Через відсутність грошей, можливо, рівень банальних зварювальних апаратів нижче, ніж тих же австрійських. це проблема, потрібно вирішувати її інвестиціями і т.д. Але General Electric, NASA і т.д. розуміють, що навіть у разі покупки технології варто залишати базу розробки тут", - вважає Ковальчук.

Нагадаємо:

Британський Інститут зварювання (The Welding Institute, TWI) оголосив про партнерство з українською компанією "Червона хвиля" і перше замовлення системи 3D-друку титаном xBeam-18/I для аерокосмічної галузі Великобританії.

Держпідприємство "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К. Янгеля" друкуватиме деталі для ракет на 3D-принтері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: