РГК назвала фейком інформацію "Нафтогазу" про незаконне відключення газопостачання

Середа, 8 травня 2019, 18:55

Група "Регіональної газової компанії" спростувала інформацію "Нафтогазу" про те, що облгази Дмитра Фірташа почали незаконно відключати будинки українців від газопостачання, назвавши її "черговим фейком".

Про це повідомляється на порталі для споживачів природного газу 104.ua у Facebook.

Як зазначили в самому РГК, НАК надав недостовірну інформацію, аби "відвернути увагу людей від зловживань у самому "Нафтогазі" і повного провалу програми видобутку українського газу".

"Ці фейкові повідомлення не містять жодних фактів. Якщо в "Нафтогазі" є реальні факти будь-яких порушень, відповідальні особи зобов’язані звернутися у поліцію з відповідною заявою та доказами, а не використовувати журналістів для чергового чорного піару", – зазначається у заяві РГК.

Нагадаємо:

У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань у платіжках за газ становили 1–1,5 % від обсягу споживання, а вже в грудні-січні — близько 5-10%.

Зважаючи на це, в листопаді 2018 року НКРЕКП прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів.

Наприкінці року уряд звернувся до НКРЕКП із проханням провести перевірки усіх облгазів на дотримання законодавства.

У грудні споживачі газу без лічильників отримали рахунки за газ із донарахуваннями.

НКРЕКП зафіксувала порушення двадцяти облгазів у частині приведення обсягів газу до стандартних умов та виставлення завищених рахунків споживачам. Протягом березня комісія проводила у цих компаніях позапланові перевірки.

Низка облгазів була оштрафована на 850 тис. кожен.

Жоден із оштрафованих облгазів не погодився із санкціями.

Суди відмовили ПАТ "Волиньгаз" та ПАТ "Вінницягаз" у зупиненні дії рішень Нацкомісії щодо накладення штрафів на компанії.

Станом на 10 квітня оштрафовані облгази не припинили донарахування у платіжках.

Економічна правда