Ринок акцій Китаю обвалився після твіту Трампа

Понеділок, 6 травня 2019, 14:20

Торги на фондових ринках материкового Китаю закрилися падінням основних індексів після заяви президента США Дональда Трампа про плани з 10 травня підвищити мита на китайські товари.

Про це пише Reuters.

Згідно з даними з сайтів бірж Шанхаю і Шеньчженя, основні індекси цих майданчиків обвалилися більш ніж на 5% і 7% відповідно.

Індекс "Шанхай композит", що відображає ситуацію на Шанхайській фондовій біржі, впав на 5,58%, до 2906,46 пунктів, що стало найгіршим показником з лютого 2016 року.

Всі основні зведені індекси за всіма ключовими "блакитними фішками" за підсумками торгового дня опинилися в негативній зоні.

Найбільші втрати зафіксовані за такими напрямками, як телекомунікаційні (9,81%) та інформаційні (8,26%) технології, понад 6% падіння продемонстрував промисловий індекс.

Спад на біржах материкового Китаю спостерігається на фоні заяви президента США Дональда Трампа про намір з 10 травня збільшити мита на китайську продукцію з 10% до 25%.

Нагадуємо:

Вашингтон прагне скоротити дефіцит в торгівлі з КНР, що перевищує 400 млрд доларів.

Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі в Аргентині в грудні 2018 року "на полях" саміту G20 погодилися відтермінувати до 1 березня посилення торговельних обмежень для досягнення компромісу, а потім цей термін був продовжений з урахуванням підсумків лютневого раунду двосторонніх консультацій у Вашингтоні.

Разом з тим Трамп заявляв, що мита на китайські товари можуть бути збережені надовго, тобто, доти, поки він не переконається, що Китай виконує зобов'язання за угодою, якщо її вдасться досягти.