У Росії заборонили анонімно користуватися месенджерами

Неділя, 5 травня 2019, 12:14

Постанова уряду РФ про обов'язок власників месенджерів ідентифікувати користувачів своїх ресурсів за номером телефону набула чинності в неділю, 5 травня.

Відповідний документ прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав 6 листопада 2018 року, пише ТАСС.

Згідно з постановою, тепер месенджери повинні перевіряти інформацію про реєстрацію номера телефону користувача у мобільного оператора. Той, в свою чергу, протягом 20 хвилин зобов'язаний надати запитувану інформацію.

Якщо оператор не встиг відповісти або номера телефону не виявилося в базі даних, то ідентифікація не буде вважатися пройденою.

У разі якщо мобільний оператор знаходить в своїй базі запитуваний номер телефону, він також зобов'язаний вказати, якими мессенджерами користується абонент і привласнити йому спеціальний ідентифікаційний код.

Крім того, при розірванні договору про надання послуг з абонентом мобільний оператор повинен повідомити про це адміністрацію месенджера протягом доби, причому у неї буде 20 хвилин, щоб повторно ідентифікувати користувача.

При цьому обумовлюється, що адміністрація месенджера буде зобов'язана обмежити можливість користувачам, що не пройшли процедуру ідентифікації, відправляти чи отримувати повідомлення всередині сервісу.