Китай дозволив МАУ перевозити небезпечні вантажі

Четвер, 16 травня 2019, 16:28

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" отримала від авіаційних органів влади Китайської Народної Республіки ліцензію на перевезення небезпечних вантажів шести категорій.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Наявність ліцензії дає МАУ право на перевезення в / з Китаю товарів народного споживання, які підпадають під категорію "небезпечні грузи". До них відносяться смартфони, комп'ютери, планшети, фотоапарати й інша електроніка відомих світових брендів, виробничі потужності яких розташовані на території Китаю.

"На отримання права перевезення небезпечних вантажів нам знадобилося більше трьох років, протягом яких ми були суб'єктом багаторазових ретельних перевірок з боку авіаційної влади Китаю. Як правило, Китай дуже ретельно перевіряє надійність перевізників, які планують перевезення товарів, що підпадають під визначення "небезпечний вантаж". Зараз всі процедури завершені, і тепер перед МАУ відкриті нові можливості по організації перевезення товарів народного споживання на прямому маршруті Київ-Пекін-Київ широкофюзеляжних далекомагістральних ими літаками Boeing-777", - повідомив директор з вантажних перевезень і логістики МАУ Петро Кухарчук.

Він також підкреслив, що отримання МАУ дозволу на перевезення відразу декількох категорій небезпечних вантажів однією з перших серед близько 50 інших авіакомпаній, які зараз очікують черги на ліцензування, надає МАУ значні конкурентні переваги.

МАУ отримала дозвіл на перевезення небезпечних вантажів категорій 2, 3, 5, 6, 8, 9 - тобто газів, легкозаймистих рідин; окислюють речовин (в т.ч. органічних пероксидів); токсичних та інфекційних речовин; корозійних речовин а також інших небезпечних речовин і виробів.

Нагадаємо, МАУ в 2018 році збільшила виручку майже на чверть.