Британці примусово викуплять акції однієї з найбільших тютюнових компаній в Україні

Середа, 15 травня 2019, 15:19

Британська компанія "Імперіал Тобакко Оверсіз Холдінгз (2) Лімітед" оголосила squeeze-out - безвідкличну вимогу про викуп акцій міноритаріїв ПрАТ "Імперіал Тобакко Продакшн Україна", однієї з найбільших тютюнових компаній в Україні.

Про це повідомило ПАТ в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Імперіал Тобакко Оверсіз" володіє 99,95% акцій української компанії. Ціна придбання акцій - 100 грн за штуку, загальна сума викупу акцій міноритаріїв складе 1,3 млн грн.

"Імперіал Тобакко Продакшн Україна" в 2018 році отримав 321,67 млн ​​грн чистого прибутку проти 99,42 млн грн чистого збитку за 2017 рік, чистий дохід від реалізації продукції в 2018 році скоротився на 7,3% - до 2,5 млрд грн . Компанія реалізувала в 2018 році 11,1 млрд шт. сигарет (частка експорту - 36%).

ПрАТ "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" входить в холдинг Imperial Tobacco (Британія). Бренди компанії - Davidoff, Parker & Simpsin, West, Style, R1, "Прима".

Тютюнова фабрика розташовується в Києві. Виробляє продукцію для внутрішнього ринку і на експорт (Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Об'єднані Арабські Емірати, Монголія, Ліван, Узбекистан, США).

За оцінками компанії, вона займає 13% частки тютюнового ринку.

Нагадаємо:

43,5 мільярда гривень становили надходження від акцизного податку на тютюнові вироби в державний бюджет за 2018 рік. Це на 10% більше, ніж роком раніше, але в той же час надходження повинні були бути набагато вище.

Експорт тютюнової продукції за 2018 рік приніс Україні 340 мільйонів доларів, що на 15,9% більше, ніж в 2017 році.

У квітні судову справу між Державною фіскальною службою і "Філіп Морріс Україна" на 635 мільйонів гривень було закрито внаслідок скасування податкових повідомлень-рішень.

"JTI Україна" повідомила про вилучення поліцією Закарпатській області 30 січня автомобіля і товарної продукції компанії на суму близько 6,5 мільйона гривень.

Philip Morris International відкриває дочірню компанію Reviti, яка займеться страхуванням життя спочатку у Великобританії, а потім планує вийти і на закордонні ринки.