Wizz Air може відкрити "дочку" в Україні до кінця року

Субота, 11 травня 2019, 17:15
 

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає, що угорська лоукост-авіакомпанія Wizz Air відкриє "дочку" в Україні цього року.

Про це він сказав в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Вони проводять роботу. Знову-таки, це анонсував їхній керівник, який зустрічався з президентом Петром Порошенком минулого року. З нашого боку сприяння є, але це тільки їхнє рішення, як і імплементація. Думаю, вони відкриють українську "дочку" цього року, як і обіцяли", - сказав він.

Водночас Омелян не очікує великого зростання кількості нових авіакомпаній у 2019 році, але впевнений у збільшенні кількості авіамаршрутів до/з України.

Реклама:

"Ми бачимо, що всі компанії, присутні на ринку (а їх досить багато), розширюють свою мережу. Це мене відверто тішить, тому що це означає, що літають не лише українці, а й іноземці в Україну. Тож це дуже хороший показник. Сьогодні наш пасажиропотік українців та іноземців поділений у середньому порівну - 50/50", - повідомив міністр.

Як повідомлялося, Wizz Air розглядає можливість відновити роботу української дочки "Візз Ейр Україна" у 2019 році, а також планує до 2025 року інвестувати 2,5 млрд доларів для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 і Airbus A321.

Нагадаємо, база угорської авіакомпанії Wizz Air була офіційно відкрита в Краківському аеропорту 8 травня.

В минулому році Wizz Air вирішив закрити свою базу в аеропорту словацького міста Кошице і скоротити маршрутну мережу.

Wizz Air, найбільший лоукост-перевізник у Центральній і Східній Європі, пропонує рейси за понад 600 маршрутами з 27 баз, з’єднуючи 145 напрямків у 44 країнах. Флот авіакомпанії складається з 89 літаків Airbus A320 і Airbus A321.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: