Wizz Air закрила базу біля України

Вівторок, 13 лютого 2018, 19:20
 

Угорський лоукостер Wizz Air вирішив закрити свою базу в аеропорту словацького міста Кошице і скоротити маршрутну мережу.

Про це заявив комерційний директор Wizz Air Джордж Міхалопулос, передає ЦТС.

"Після детального аналізу ми вирішили підкоригувати план польотів з Кошице і перемістити наші потужності на інші лінії Wizz Air з більш високим попитом", - сказав топ-менеджер.

Аеропорт Кошице розташований в 90 км від кордону з Україною, він другий за значенням в Словаччині. Зараз персонал бази налічує 35 осіб, авіакомпанія запропонує їм роботу на інших своїх базах.

Реклама:

В адміністрації аеропорту Кошице стверджують, що всі рейси, які будуть скасовані, користувалися великою популярністю у пасажирів.

Так, до 14 травня Wizz Air буде поступово припиняти польоти за трьома напрямками - Кельн (Німеччина), Тель-Авів (Ізраїль) і Донкастер-Шеффілд (Велика Британія). З 14 травня в активі авіакомпанії залишиться тільки один рейс - до Лондона-Лутон.

Зазначимо, що авіакомпанія Wizz Air працює в аеропорту Кошице з червня 2013 року, коли вона відкрила рейс до Лондона-Лутон. База перевізника почала функціонувати з червня 2015 року.

Крім Кошице, перевізник виконує польоти ще в два словацьких аеропорти - Попрад і Братиславу. Маршрутна мережа з Братислави налічує п'ять напрямків, в тому числі і Київ-Жуляни.

Примітно, що раніше чеська авіакомпанія Czech Airlines відмовилася від виконання посадки в Кошице при здійсненні регулярних рейсів між Україною і Чехією.

Wizz Air оголосив про закриття в червні цього року відразу трьох баз - в Любліні (Польща), в Празі (Чехія) і в Тиргу-Муреші (Румунія). Також лоукостер припинив у січні польоти в чеський Брно.

Нагадаємо, лоукост-перевізник Wizz Air відновить свою діяльність з Харкова, а також відкриє 5 нових маршрутів, які будуть запущені в 2018 році з регіональних аеропортів Львова та Харкова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: