"Спецтехноекспорт" постачатиме керовані танкові ракети до Туреччини

Середа, 1 травня 2019, 13:45

ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" (входить до складу "Укроборонпрому") і турецька корпорація "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu" попередньо підписали контракт на постачання 120 мм ствольних керованих ракет "Конус" виробництва ДП "ДККБ "ЛУЧ".

Про це сторони домовились у перший день міжнародної оборонної виставки IDEF'19 у м. Стамбул, повідомляє прес-служба "Спецтехноекспорту".

Зазначається, що протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет "Конус" і пристроїв наведення для їх інтеграції в турецькі основні бойові танки.

Згодом, внаслідок часткового трансферу технологій, українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK.

Повідомляється, що наразі сторони узгодили питання вартості та строків поставок, а також інші умови реалізації домовленостей.

Завершення процедури підписання та початок виробництва експортної партії ракет заплановано на ближчі тижні.

Керована ракета "Конус" розроблена ДП "ДККБ "ЛУЧ" для стрільби з танкових гармат калібру НАТО – 120 мм. Вона здатна вражати ціль на відстані 5 км, що значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танку та пробити до 800 мм броні.

Така співпраця, зазначили у прес-службі, дозволить збільшити присутність української продукції на інших ринках, які експлуатують танки зі 120 мм гарматами та активно співпрацюють з турецьким ОПК. Зокрема, йдеться про країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Нагадаємо, що в минулому році "Спецтехноекспорт" уклало 148 нових оборонних контрактів із понад 30-ма країнами світу на рекордну за останні п’ять років суму — 282,5 мільйонів доларів.

Економічна правда