"Нафтогаз" підвищує ціну на газ для промисловості

Середа, 24 квітня 2019, 15:15
 

"Нафтогаз України" оприлюднив цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 травня 2019 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Запропоновані на травень ціни збільшені на 5,2-11,5% у порівнянні з квітнем поточного року.

"Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі та умов оплати. В залежності від цих показників, Нафтогаз пропонує газ за ціною 6 299,00 – 6 948,00 грн/тис. кубометрів (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Кінцева ціна на газ за умови внесення попередньої оплати становитиме 7 558,8 грн за тис. кубометрів.

Для тих, хто купує менш, ніж 50 тис. кубометрів газу або здійснюватиме оплату протягом місяця, кінцева ціна становитиме 8337,6 грн за тис. кубометрів.

Нагадуємо:

НАК "Нафтогаз України" звернувся до уряду з проханням скасувати Положення про покладення спеціальних обов’язків, бо інакше компанія буде змушена з 1 травня підняти ціну на газ для населення на 15%.

Глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив про зниження в квітні 2019 року ціни імпортованого газу нижче встановленого для населення рівня, затвердженого постановою Кабміну про PSO.

За розрахунками глави правління НАК, із урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна газу очікується на рівні приблизно 8380 грн/тис. куб. м, тоді як населення, згідно з постановою, платить 8550 грн за тис. куб. м.

У зв'язку з цим Коболєв запропонував Кабінету міністрів скасувати режим спецзобов'язань і відкрити ринок побутових споживачів для конкуренції між постачальниками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: