Гройсман: зниження ціни на газ з 1 травня може бути не останнім

Середа, 24 квітня 2019, 11:39

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зниження ціни на газ на 300 гривень з 1 травня може бути не останнім.

Про це він сказав під час засідання уряду у середу.

"На минулому засіданні уряду я сказав, що якщо "Нафтогаз" не зменшить ціну на газ, виходячи з того, що ринкова ціна знизилась, то я запропоную уряду звільнити голову правління "Нафтогазу" (Андрія Коболєва - ЕП)", - сказав Гройсман.

"В понеділок НАК заявив, що вони зменшують з першого травня на 300 гривень ціну за тисячу кубів. Я думаю, що це не останнє зниження, ринки показують зниження. І далі будемо дивитися, як відкрито буде діяти  "Нафтогаз", - додав він.

Реклама:

Нагадаємо:

22 квітня "Нафтогаз" заявив, що компанія спільно з представниками уряду розробила новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 гривень за тисячу кубів (кінцева роздрібна ціна).

23 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зниження "Нафтогазом України" ціни на газ на 300 гривень за тисячу кубів з травня є гарним початком для подальших знижень.

Раніше прем'єр пригрозив відставкою голові "Нафтогазу" Андрію Коболєву в разі відмови компанії знизити ціну на газ, що відпускається для потреб населення.

У середу зранку команда Володимира Зеленського закликала "Нафтогаз" та Кабмін провести консультації з МВФ та, "замість запланованого підвищення, вийти на відповідне пониження ціни газу для населення із 1 травня".

При цьому жодних деталей або коментарів щодо ухваленого напередодні рішення "Нафтогазу" у Зе!команді не надали.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!