Зниження цін на газ: у Зеленського хочуть консультацій з МВФ

Середа, 24 квітня 2019, 09:48
 

Команда Володимира Зеленського закликає НАК "Нафтогаз України" та Кабінет міністрів провести консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне пониження ціни газу для населення із 1 травня.

Відповідна заява оприлюднена на офіційній сторінці Команди Зеленського в Facebook.

"Останні 4 місяці ціни на газ у Європі знижувалися і зараз ціна газу для населення в Україні вища, аніж ціна газу на біржі у Європі", - йдеться у заяві.

"Тому ми закликаємо "Нафтогаз" та Кабінет міністрів провести відповідні консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне пониження ціни газу для населення із 1 травня", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

Окрім того, нагадують у Зеленського, Росія з 1 червня може обмежити поставки енергоресурсів до України.

"А з 1 січня Росією може бути зупинений транзит газу через Україну, що призведе до значних фінансових втрат та ризиків постачання газу. Ці виклики вимагають від нас ефективних, швидких дій та об'єднання зусиль", - підсумували у прес-службі.

Нагадаємо:

22 квітня "Нафтогаз" спільно з урядом розробили новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не тільки уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, але й зменшити її до рівня 8247 гривень за тисячу кубометрів (кінцева роздрібна ціна).

Раніше представник команди Зеленського Олександр Данилюк заявив, що на посаді глави держави Зеленський підніматиме питання обґрунтованості ціни на газ перед урядом.

За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 9 по 14 квітня, більшість опитаних українців вважають, що новообраний президент у першу чергу має знизити тарифи на комунальні послуги.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: