Виконавчий директор "Нафтогазу" очолив наглядову раду "Укрнафти"

П'ятниця, 12 квітня 2019, 12:24
 

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко обраний головою наглядової ради ПАТ "Укрнафти".

Про це з посиланням на повідомлення нафтової компанії інформує Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що відповідне рішення наглядова рада компанії ухвалила на засіданні 11 квітня 2019 року.

Як повідомлялося, акціонери "Укрнафти" на зборах 28 березня оновили склад НР компанії. Членами НС від НАК переобрані: виконавчий директор Юрій Вітренко, директор із юридичних питань Ярослав Теклюк і директор департаменту майнових і корпоративних відносин Поліна Загнітко.

Реклама:

Замість Андрія Коболєва, Сергія Коновця і Костянтина Пожидаєва від "Нафтогазу" до складу НР увійшли: екс-заступник міністра фінансів Олена Макеєва, член Стратегічної групи радників із підтримки реформ в Україні Андрія Бойцун і екс-глава НКЦПФР Олег Мозговий у якості незалежних членів ради.

Міноритарні акціонери (група "Приват") переобрали членом наглядової ради Уріель Цві Лейбер і ввели в його склад Яну Мануїлова. За їхньою пропозицією ще трьома незалежними членами наглядової ради стали гендиректор інвесткомпанії "Он-Лайн Капітал" Микола Почапський, який раніше входив до складу НР "Запорізький завод феросплавів" Андрій Процик і екс-глава Всеукраїнської громадської організації "Спілка геологів України" Павло Загороднюк.

"Укрнафта" у 2018 році збільшила видобуток нафти і газового конденсату на 5% (на 0,069 млн т) в порівнянні з 2017 роком — до 1,448 млн тонн. Видобуток газу скоротився на 2,3% (на 0,026 млн куб. М) — до 1,082 млрд куб. м, виробництво зрідженого газу — на 5,2% (на 6 тис. тонн), до 110 тис. тонн.

Згідно неаудованої звітності, "Укрнафта" за підсумками 2018 року отримало 6 млрд 628,148 млн грн чистого прибутку проти 101,771 млн грн за аналогічний показник за 2017 рік.

"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних із колишніми акціонерами ПриватБанку, — близько 42% акцій.

Нагадаємо, 28 березня акціонери проголосували за зміну голови "Укрнафти" Марка Роллінса.

Як раніше повідомлялося, головний виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко підозрює нове керівництво компанії в продажу газу із газових сховищ за корупційною схемою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!