"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування підписав договір про продаж найбільшого ТРЦ Respublika Фірташа

Середа, 6 березня 2019, 10:47
 

Фонд гарантування вкладів підписав договір про продаж прав вимоги банку "Надра" за кредитними договорами, в заставі за якими знаходиться недобудований ТРЦ Respublika в Києві.

Документ опублікований 5 березня в системі державних закупівель ProZorro.

З боку ФГВФО договір підписала уповноважена особа на ліквідацію ПАТ "КБ" Надра ", з боку покупця - гендиректор ТОВ "Солтекс Капітал" Інна Пилюченко і виконавчий директор Денис Лукашевич.

5 лютого Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в ході "голандського" аукціону продав права вимог за двома кредитами, в заставі за якими знаходиться недобудований столичний торгово-розважальний центр Respublika.

Реклама:

Переможцем торгів стала компанія "Солтекс Капітал". Переможець аукціону заплатить за недобудований ТРЦ 777,131 млн грн.

В аукціоні брали участь три компанії, втім від двох з них заявок в ході торгів не надходило.

Крім недобудованого ТРЦ в заставі банку перебувала іпотека трьох земельних ділянок загальною площею 15,72 га та майнові права за попередніми договорами оренди торгових площ в ТРЦ.

Згідно з даними YouControl, кінцевим бенефіціаром "Солтекс Капітал" є громадянин Великобританії Джонсон Роберт Алан. Уповноважені особи - Андрій Лехицький та Василь Астіон.

Статутний капітал ТОВ "Солтекс капітал" становить 3,1 млн грн. Вид діяльності підприємства - "Інші види фінансових послуг, за винятком послуг страхових і пенсійних фондів".

Нагадуємо:

Інвесторами проекту ТРЦ Respublika були Дмитро Фірташ та Вагіф Алієв.

Вперше ТРЦ "Республіка" намагалися продати 7 липня 2017 року за 2,5 млрд грн.

У травні 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не зміг продати ТРЦ за 1,1 мільярда гривень - покупців знайти не вдалося.

Проект будівництва ТРЦ "Республіка" був припинений у 2015 році рішенням власника.

Введення в експлуатацію ТРЦ, будівництво якого розпочато навесні 2012 року на Кільцевій дорозі в Києві, планувався в четвертому кварталі 2014 року.

У ТРЦ "Республіка", який після відкриття може стати найбільшим ТРЦ в Києві і Україні, будуть розташовані 450 магазинів і зона розваг на площі понад 22 тис. кв. м.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: