"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Богдан Моторс" Гладковського постачатиме ЗСУ броньовик "Барс-8"

Четвер, 28 лютого 2019, 17:12
 

Бронеавтомобіль "Барс-8", розроблений компанією "Богдан Моторс", успішно завершив програму державних випробувань, яка тривала понад два роки.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Протягом випробувань ББМ "Барс-8" успішно пройшла усі етапи – ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів та спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та ряд інших важливих тестів.

"Барс-8" став другою ББМ в Україні після бронеавтомобіля "Козак-2" (НВО "Практика"), яка пройшла державні випробування.

За підсумками випробувань "Богдан Моторс" постачатиме броньовики Збройним силам України та просуватиме бронеавтомобіль на зовнішніх ринках.

Реклама:

Броньовик розроблений на базі пікапа американської Ram (підрозділу Fiat Chrysler Automobiles). Пасажиромісткість базового автомобіля складає до 10 осіб в повному спорядженні.

"Барс-8" має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4х4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 та системи забезпечення життєдіяльності екіпажу.

Конструкцією бронеавтомобіля передбачено встановлення систем пуску димових гранат, засобів зв’язку та навігації, приладів нічного та денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколкового підбою корпусу, автономної кліматичної системи.

Нагадаємо:

У січні 2018 року стало відомо, що з 50 доставлених на фронт автомобілів "Богдан-2251" 25 довелося ремонтувати або повертати на завод

У Міноборони заявили, що подальше виробництво санітарних автомобілів "Богдан 2251" буде можливим лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин.

Пізніше стало відомо, що скандальні "Богдани" ремонтують за державні кошти.

У січні 2019 року "Богдан Моторс" підписала новий контракт із Міністерством оборони на постачання санітарних машин "Богдан 2251".

Бенефіціаром корпорації "Богдан Моторс" є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс. Раніше його бізнес-партнером в корпорації був президент Петро Порошенко.

За інформацією журналістів, син Гладковського разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Порошенко підтримав відсторонення Гладковського на час розслідування.

Читайте такожМолодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: