Холдинг Косюка купив найбільшу птахофабрику в Словенії

Четвер, 21 лютого 2019, 20:11
 

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Про це агрохолдинг повідомив на Лондонській фондовій біржі, передає "Інтерфакс-Україна".

"21 лютого МХП став найбільшим акціонером, контролюючим понад 90% Perutnina Ptuj. Це перше в своєму роді придбання в Європі для МХП. В даний час розглядається питання про інші партнерства по всьому світу", - повідомив агрохолдинг.

Згідно з повідомленням, зараз проводиться аудит результатів Perutnina Ptuj за рік, що закінчився 31 грудня 2018 року. Оцінка ринкової вартості його чистих активів і інші розрахунки результатів об'єднання бізнесу ще не завершені.

Реклама:

Як повідомлялося, МХП 14 лютого отримав дозвіл словенського антимонопольного органу - Агентства з захисту конкуренції - на придбання компанії Perutnina Ptuj. До цього угода вже була дозволена регулюючими органами Австрії, Македонії, Сербії та Румунії.

14 листопада 2018 року МХП заявив про плани інвестувати 200 млн євро в виробничу базу Perutnina Ptuj протягом чотирьох-п'яти років.

Про намір придбати акції Perutnina Ptuj агрохолдинг повідомив 26 вересня на Лондонській фондовій біржі після повідомлення від Federal Competition Authority of Austriа про реєстрацію заявки на покупку.

Як відомо, компанія "Миронівський хлібопродукт" мільярдера Юрія Косюка є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками самої компанії, "МХП" займає 55% вітчизняного ринку курятини.

У 2018 році фірми, пов’язані з Косюком, отримали найбільше дотацій з державного бюджету — близько 970 млн гривень.

У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили 3,5 млн доларів. У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб'ютором заснувала м'ясопереробний завод в Словаччині. Обсяг інвестицій - близько 3 млн доларів.

Perutnina Ptuj - вертикально інтегрована компанія в Південно-Східній Європі. Володіє потужностями з вирощування бройлерів в Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговині. Веде діяльність в 22 країнах. Налічує 3,5 тис. співробітників в восьми країнах. У Словенії компанія обробляє 4 тис. сільськогосподарських угідь.

Акціонерами Perutnina Ptuj є Slovenian Steel Group (SIJ d.d., 85,16% акцій), підконтрольний йому Holding PMP d.d. (5,53%) та інші (9,31%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: