"Центренерго" виставлять на конкурс за колишньою стартовою ціною

Середа, 16 січня 2019, 15:21

Повторний конкурс з приватизації енергогенерувальної компаніїї ПАТ "Центренерго" буде проведено на колишніх умовах і за колишньою ціною.

Таке рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні в середу, затвердивши перелік об'єктів великої приватизації.

Згідно з рішенням уряду, до переліку, зокрема, включено ВАТ "Центренерго", приватизацію якого наказано здійснити у відповідність до вимог 4-го абзацу 2-го пункту п'ятого розділу закону "Про приватизацію державного та комунального майна".

Оперативність прийняття рішення уряду обумовлена необхідністю оголошення конкурсу до закінчення терміну оцінки "Центренерго" (до 31 березня 2019 року).

Реклама:

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", конкурс можуть оголосити до кінця січня.

Як повідомлялося, торги з продажу державного пакета акцій ПАТ "Центренерго", призначені на 13 грудня 2018 року, не відбулися.

Претенденти - ТОВ "Укрдонінвест" і виробниче унітарне підприємство "Нафтобітумний завод" (Білорусь) - не були допущені до участі, оскільки подана ними документація не відповідала вимогам законодавства.

ФДМ виставляв на продаж 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" за стартовою ціною 5 млрд 984,992 млн грн. Конкурс мав відбутися за наявності, мінімум, двох учасників, один з яких - іноземний.

Після оголошення конкурсу спочатку про намір брати участь у ньому заявили шість компаній, з яких документи з фінансовою гарантією подали ТОВ "Укрдонінвест" (Київ), бенефіціаром якого виступає бізнесмен Віталій Карпачова, і білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", що належить найбільшому приватному білоруському нафтотрейдерові "Інтерсервіс".

ПАТ "Центренерго" за підсумками 2017 року збільшило чистий прибуток у 4,9 рази - до 1 млрд 891,063 млн грн. Виторг виріс на 2,1% - до 10,919 млрд грн, сукупна вартість активів - на 17,4%, до 10,074 млрд грн.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільні, п'ять - газомазутові) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт.

Читайте також: Віталій Кропачев: Хто сказав, що я не куплю "Центренерго"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!