"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

План з приватизації виконано на 2%. "Діру" в держбюджеті покриють позикою

Четвер, 20 грудня 2018, 18:45
 

Кабінет міністрів вирішив збільшити в 2018 році обсяг фінансування державного бюджету за рахунок залучення запозичень через невиконання плану надходжень від приватизації.

Про це йдеться в розпорядженні Кабінету міністрів.

Так, збільшуються джерела доходів за кодом класифікації фінансування бюджету "Запозичення" на суму 18,445 млрд грн у зв'язку зі зменшенням обсягу джерел фінансування державного бюджету за кодом класифікації "Надходження від приватизації державного майна".

При цьому виконується дотримання граничного обсягу річного дефіциту державного бюджету.

Реклама:

Таким чином, замість 18,8 млрд грн від приватизації держбюджет буде профінансований на 355 млн грн.

Міністерству фінансів доручено забезпечити узгодження зазначеного рішення з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету, а також внести відповідні зміни до розпису державного бюджету.

Нагадуємо:

Мінфін на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики 18 грудня залучив до державного бюджету 19,981 млрд гривень в еквіваленті - за гривневими паперами було залучено 11,36 млрд гривень, за доларовими - майже 252 млн доларів.

Згідно з останніми змінами до держбюджету-2018, в міністерстві фінансів очікували, що до кінця 2018 року приватизація принесе в бюджет 18,8 млрд грн замість початково запланованих 21,3 млрд грн.

Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій компанії "Центренерго" (78,2% акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд гривень.

11 грудня Фонд держмайна повідомив, що конкурс з приватизації "Центренерго" скасовується.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: