У Кабміні заблокували поділ "Укрнафти" між "Нафтогазом" і Коломойським

Середа, 12 грудня 2018, 20:40
 

Акціонери ПАТ "Укрнафта" - НАК "Нафтогаз України" і офшори групи "Приват" - прийшли до єдиного знаменника про спосіб розподілу спільного бізнесу в рамках цієї компанії, але не можуть отримати відповідне схвалення від Кабміну.

Про це ЕП повідомило джерело на ринку.

За його словами, суть домовленості полягає в тому, що "Укрнафта" створить ТОВ в статусі дочірнього підприємства, якому згодом будуть передані газовидобувні активи.

Співрозмовник додав, що після внесення активів до статуту дочірнього підприємства "Укрнафта" планувала продати свою частку в цій компанії "Нафтогазу". Таким чином повинен був відбутися розподіл "Укрнафти" на газовий і нафтовий бізнес.

Реклама:

За даними ЕП, вказане товариство мало бути викуплено "Нафтогазом" за "живі кошти", які в свою чергу "Укрнафта" мала направити на погашення своєї податкової заборгованності.

Для прикладної реалізації цього плану "Укрнафта" вже звернулася до Кабміну за підтвердженням відсутності необхідності узгодження урядом передачі активів ТОВ, що створюється.

Відповідний лист за підписом глави ПАТ Марка Роллінса було адресовано Кабміну більше двох місяців тому - 10 жовтня.

За даними ЕП, в уряді досі не надали відповіді, тому в кінці листопада Роллінс направив повторне звернення до уряду відповідного контексту.

"У зв'язку з тим, що "Укрнафта" в даний час не отримала відповідь на дане звернення, просимо надати відповідь на вихідний лист, або повідомити про те, коли таку відповідь буде надано", - йдеться в листі Роллінса №01/01/07 -3215/394 від 22 листопада.

За даними ЕП, після надходження відповідного звернення до Кабміну, воно було "розписано" віце-прем'єром Володимиром Кістіон на міністра Кабміну Олександра Саєнка.

Раніше УП писала, що часто невигідні для Гройсмана документи "губляться" в секретаріаті Кабміну, який очолює Олександр Саєнко.

Оновлено від 23.45. Прес-служба міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка спростувала інформацію про отримання листа від глави ПАТ Марка Роллінса і блокування поділу "Укрнафти". 

Оновлено від 9.45. Додано документи, які підтверджують отримання Кабміном запитів від "Укрнафти".

Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: