Бюджет-2019: Фонд регіонального розвитку отримає мільярд, який забрали у аграріїв

Четвер, 22 листопада 2018, 19:59

У проекті бюджету на 2019 рік передбачається виділення 1 мільярду гривень Державному фонду регіонального розвитку за рахунок зменшення видатків для аграріїв.

Про це йдеться у висновках комітету Ради з питань бюджету, прийнятих на засіданні 21-22 листопада та опублікованих на сайті парламенту.

Депутати пропонують зменшити видатки на дві програми підтримки аграріїв і спрямувати їх до державного фонду регіонального розвитку. Згідно висновків бюджетного комітету, видатки на програми з підтримки тваринництва та сільгоспвиробників сумарно пропонується зменшити на 1 млрд гривень – "знімається" по 500 млн гривень з кожного напрямку.

Нагадаємо, також у проекті бюджету на 2019 рік передбачається виділення 1 мільярду гривень на спеціальний "Фонд Президента України", з якого будуть фінансуватися освітні та наукові програми для молоді.

Реклама:

Нагадаємо, Верховна Рада працюватиме на вечірньому пленарному засіданні в четвер до прийняття державного бюджету на 2019 рік. За це рішення з третьої спроби проголосували 226 нардепів.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект №9000 "Про Державний бюджет України на 2019 рік".

Читайте також Бюджет без гарантій. Що Верховна Рада ухвалила в першому читанні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: