Підприємці виступили проти нового податку на зарплати

Понеділок, 19 листопада 2018, 16:57

Спілка українських підприємців виступила проти ініціативи Кабінету міністрів України щодо збільшення бази оподаткування ЄСВ для окремих суб’єктів господарювання.

Про це йдеться у заяві СУП.

СУП стверджує, що запропонована модель призведе до переведення заробітних плат "в конверт" та тінізації фонду оплати праці. А сумлінні платники, які виконують усі покладені на них податкові зобов’язання, понесуть ще більше витрат.

Члени спілки також висловили занепокоєння через наступні зміни, що пропонуються проектом закону:
1) за несплату податку вводиться кримінальна відповідальність, хоча декілька років тому вона була декриміналізована;
2) забороняється виїзд за межі країни та керування транспортним засобом при відкритому виконавчому провадженні про несплату ЄСВ;
3) вводиться нерівність робітників різних професій при встановленні мінімальних окладів в підприємствах, установах та організаціях, чим порушується частина друга статті 43 Конституції України;
4) Пенсійний фонд України наділяється новими функціями, які фактично дають йому повноваження контролюючого органу, дублюючи функції фіскальної служби України. Це відбувається в той час, коли бізнес і так знаходиться під загрозою перевірок і надмірного, часто нічим не обумовленого, контролю контролюючих органів.
Проект закону ставить в нерівні умови оподаткування усіх платників. Підхід держави до системи оподаткування має бути спрямований на зменшення податкового навантаження, а не збільшення податкового тягаря для сумлінного бізнесу.

Реклама:

Спілка українських підприємців закликала Президента України та народних депутатів Верховної Ради України не підтримувати цей проект закону.

Раніше проти нього виступила також Європейська Бізнес Асоціація.

За оцінками Мінсоцполітики, додаткові надходження в бюджет від таких заходів можуть становити до 10 млрд гривень.

Детальніше читайте у статті: Новий податок на зарплати: як уряд змінює правила гри для бізнесу

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: