"Фармак" заперечує постачання ліків на окупований Донбас

Вівторок, 23 жовтня 2018, 12:46

Фармацевтична компанія "Фармак" спростовує інформацію щодо постачання своєї продукції на тимчасово окуповані території України.

Про це йдеться у відкритому листі компанії.

"Хочемо наголосити, що ПАТ "Фармак" не проводить жодних операцій із тимчасово окупованими територіями й діє виключно в правовому полі України", - заявила компанія.

"Фармак" зазначив, що з 2014 року спрямував на допомогу Збройним силам України понад 6 млн гривень, а волонтери компанії тричі проводили акцію "Я працюю один день для армії".

Зібрані кошти було спрямовано на придбання та облаштування на узбережжі пересувних модульних будиночків для спецпідрозділу Маріупольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України, який патрулює кордони України в Азовському морі, говориться у листі.

8 жовтня громадський рух "Національний спротив" повідомив у Facebook, що препарати ПАТ "Фармак" вільно продають в аптеках окупованого Шахтарська. 19 жовтня під час брифінгу у Верховній Раді народний депутат Михайло Головко закликав СБУ розслідувати цю інформацію.

Раніше у "Фармак" заявили, що експортують продукцію в Російську Федерацію.

Між тим, у липні "Фармак" заявив про намір захищати своє ексклюзивне право на використання назви "Корвалол" у Верховному суді.

Економічна правда