Після підпорядкування Насалику "Укренерго" отримала наглядову раду

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 14:51

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик підписав наказ про призначення членів наглядової ради держпідприємства "НЕК "Укренерго".

Про це повідомляється на сайті Міненерговугілля.

Раніше Кабінет міністрів затвердив наглядову раду НЕК "Укренерго" в складі чотирьох незалежних членів і трьох представників від держави.

До її складу увійшли екс-голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій, що має досвід роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total та комісії з атомної енергії Франції Олів’є Апперт, співзасновник і директор DFC Economics (Італія), що має досвід роботи в операторі магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale та Enel Луїджі де Францискі.

Державу в наглядовій раді НЕК представлятимуть заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов і радник віце-прем'єра Олександр Поплавський.

Реклама:

18 жовтня НЕК "Укренерго" заявила про свідоме перешкоджання корпоратизації компанії з боку Комісії з реорганізації ДП Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Компанія заявила про сумніви в неупередженості комісії щодо процесу реорганізації держпідприємства. Перехід функції управління поточною діяльністю до голови Комісії Михайла Близнюка "Укренерго" назвала необґрунтованим та безпідставним.

Близнюк є заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Міненерго повідомило про передачу повноважень з управління НЕК "Укренерго" комісії Близнюка і нову дату оцінки майна підприємства — 31 жовтня 2018 року.

Це означає, що оцінка майна має бути складена саме на цю дату, а відповідно необхідно проводити нову інвентаризацію, оцінку та аудиторську перевірку звітності компанії.

Це може призвести до значного перенесення термінів корпоратизації "Укренерго", а саме – перетворення компанії з державного підприємства на Приватне акціонерне товариство.

В "Укренерго" підкреслили, що початок повноцінної роботи наглядової ради та корпоратизація Укренерго — ключові умови отримання Україною макрофінансової допомоги з боку ЄС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: