"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аукціон з продажу ТЦ "Гулівер" провалився

Вівторок, 16 жовтня 2018, 16:44
 

Київський торговий центр "Гулівер" нікому не продали.

Про це свідчать дані у системі OpenMarket ДП "СЕТАМ".

Призначений на 16 жовтня аукціон не відбувся. На продаж за стартовою ціною 18,177 мільярда гривень було виставлено права вимоги на "Гулівер" за кредитним договором.

Заявки на участь у торгах подали десять учасників, проте всі було відхилено. Причини відхилення заявок не вказуються.

Реклама:

Як повідомлялося, аукціон ініціювали державні "Ощадбанк" та "Укрексімбанк".

Банкам належить іпотека земельної ділянки площею 1,1379 га та розташованого на ній торгово-офісного комплексу площею 151,8 тис кв метрів на Спортивній площі в Києві.

Ціна продажу лота становить залишок заборгованості за кредитним договором станом на дату проведення публічних торгів. Гарантійний внесок учасника становить 908,8 млн гривень. Мінімальний крок аукціону - 181,8 млн грн.

Як відомо, кілька років тому "Ощадбанк" видав компанії "Три О", що управляє столичним ТРЦ "Гулівер" 460 млн доларів кредиту, в той час як ринкова вартість заставного майна становила ледь половину від цієї суми.

У квітні 2018 року "Ощадбанк" почав дві процедури фінансової реструктуризації боргівкомпаній "Дієса" і "Технополіс-1", які контролює бізнесмен Віктор Поліщук.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує притягнути до відповідальності екс-власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: