Суд відмовив росіянам у стягненні 190 мільйонів гривень з української держкомпанії

Четвер, 27 вересня 2018, 17:35

Суперечка про оплату за поставки російської електроенергії на території Луганської та Донецької областей в 2014-2015 роках завершилася не на користь росіян.

Про це повідомила юридична фірма "Ільяшев і Партнери", яка представляє інтереси ДП "Укрінтеренерго".

Подільський районний суд Києва визнав недійсним на території України рішення Міжнародного комерційного арбіражного суду при Торгово-промисловій палаті РФ про стягнення з "Укрінтеренерго" 190 мільйонів гривень на користь російської держкомпанії ЗАТ "Інтер РАО ЄЕС".

"Суперечка стосується поставок російської електроенергії на території Луганської та Донецької областей в 2014-2015 роках. Суд повністю відмовив у задоволенні клопотання і постановив, що українське держпідприємство не повинно виплачувати 190 млн грн на користь россійського монополіста", - повідомили юристи.

Раніше російський арбітражний суд виніс рішення на користь "Укрінтеренерго", розглядаючи рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП України проти компанії "Руснефтедобыча".

Читайте також: суд зобов'язав банк Тігіпко повернути "Укрзалізниці" 134 млн гривень. "ТАСкомбанк" стягнув їх за борги ДП "Донецька залізниця", але прокуратура втрутилася і довела, що правових підстав для стягнення немає.

Економічна правда