Омелян "покликав" американські компанії в українські аеропорти

Вівторок, 25 вересня 2018, 17:00

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів американським колегам, що українські аеропорти є одними з найбільш швидкозростаючих у регіоні.

Про це повідомляється на сайті Мінінфраструктури.

Омелян зустрівся із посадовцями міністерства транспорту США, які курують питання політики та авіації.

Міністр навів дані Міжнародної асоціації аеропортів про те, що українські аеропорти є одними з найбільш швидкозростаючих у регіоні.

"Ми щиро вітатимемо розширення присутності американських авіакомпаній в Україні", - наголосив Омелян.

Сторони відзначили успішну співпрацю між Україною та США в сфері залізничного транспорту. Контракт між "Укрзалізницею" та американською компанією General Electric обома сторонами було відзначено як безпрецедентний успішний кейс за весь час українсько-американського співробітництва в транспортній сфері, зазначається у повідомленні міністерства.

13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації. Міністр заявив, що доводитиме свою невинуватість у суді.

14 вересня Солом’янський райсуд відпустив Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонні паспорти. 19 вересня суд арештував його майно. Водночас НАБУ надало дозвіл міністру виїжджати у закордонні відрядження.