В УЗ розповіли про рейкові автобуси, які курсуватимуть між вокзалом та "Борисполем"

Понеділок, 24 вересня 2018, 13:15

"Укрзалізниця" підготувала 5 рейкових автобусів, які їздитимуть за маршрутом Київ-Пасажирський - аеропорт "Бориспіль".

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Днями привели до ладу 5 автобусів виробництва фірми Pesa Bydgoszcz SA. Їх залишилось лише пофарбувати та облаштувати інтер’єр салону. Ремонт робили, як і водиться, власними силами, у локомотивному депо "Гречани". У кожному рейковому автобусі планується розмістити до 90 сидінь", - розповів Кравцов.

Проведено ремонт основних вузлів рейкових автобусів, зокрема дизельних двигунів, систем опалення, вакуумних туалетів, здійснено модернізацію системи радіозв’язку та системи сповіщення пасажирів, оновлено інтер’єр кабіни машиніста, інформаційні табло.

На черзі – оновлення інтер’єру салону та фарбування кузовів вагонів. У вагонах для зручності пасажирів буде облаштовано зону для перевезення багажу, для цього встановлюються спеціальні стійки.

Також Кравцов повідомив, що на Центральному залізничному вокзалі розпочалася реконструкція платформи в рамках проекту. "Ще з важливого – на вокзалі розпочалася реконструкція платформи 14 колії, з якої відправлятимуться експреси до аеропорту. Перший поїзд, як і обіцяли, вийде на маршрут вже цього року", - зазначив він.

На сайті "Укрзалізниці" зазначається, що поїзд із вокзалу до аеропорту буде їхати орієнтовно за 40 хвилин із зупинками на станціях "Видубичі" та "Дарниця".

Раніше повідомлялося, що до "Борисполя" заходять 2 нові авіакомпанії: грузинська Myway Airlines 5 жовтня відкриє рейси з Тбілісі до Києва, а 18 жовтня польоти з Брюсселя почне авіакомпанія Brussels Airlines.

Економічна правда