"Той самий корупційний Роттердам+": голова "Енергоатому" розкритикував новий склад НКРЕ

Понеділок, 24 вересня 2018, 12:00

Президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський розкритикував новий склад Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг та назвав формулу "Роттердам+" корупційною.

Про це він заявив в п’ятницю на засіданні комітету з питань ПЕК, ядерної політики та безпеки.

Недашковський підкреслив, що вся енергетична спільнота України, а також зарубіжні партнери, з нетерпінням чекали призначення нового складу Комісії, але на жаль на цьому позитивні зміни вичерпались.

"На жаль через сто днів можна констатувати, що на цьому зміни вичерпалися. Ті ж самі штампи, та сама риторика, той самий корупційний "Роттердам+", - сказав голова компанії.

Реклама:

"А тариф "Енергоатома" продовжує залишатися найнижчим у світі. Чому? Що у нас дешевше, ніж у них, окрім робочої сили? Чи може наші технології настільки передові і просунуті? Все набагато простіше – у нас ексклюзивні "особливості національного регулювання", - додав він.

Недашковський звернувся до присутніх на засіданні народних депутатів, наголосивши, що прийняття ними більш ніж проєвропейського закону дозволило НКРЕ отримати практично безмежні повноваження та позбавитись будь-якого впливу на неї з боку держави.

"Але водночас були створені можливості обирати до її складу людей, що неспроможні виконувати завдання, яких очікує від них українське суспільство", - сказав президент компанії.

"Нам залишається розраховувати лише на те, що своєчасно і в повному обсязі запрацює нова, по справжньому конкурентна модель енергетичного ринку. І енергетичним олігархам не вдасться під будь-яким приводом відтягнути момент її повноцінної імплементації або ж домогтися змін, що спотворять її ринкову суть", - додав він.

"Я переконаний, що в такій ситуації необхідно зосередити всі зусилля на своєчасному впровадженні повноцінного, конкурентного та захищеного від будь-якого олігархічного впливу енергетичного ринку України", - підсумував Недашковський.

Нагадаємо, 30 травня президент Петро Порошенко підписав указ про призначення нових членів НКРЕ.

Новими комісіонерами стали Олена Антонова (співробітник ДТЕК), Олександр Формагей (працював в "Центренерго" та "Укргідроенерго"), Дмитро Коваленко (співробітник НКРЕ (енергетичний департамент) та "Укренерго"), Євген Магльованний (співробітник "Держенергоефективності", раніше працював в НКРЕ по напрямку комунального сектору) та Оксана Кривенко (співробітник НКРЕ (департамент нафти та газу).

6 червня на закритому засіданні Нацкомісії її головою було обрано Оксану Кривенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: