Інвестори почали повертатися в активи країн, що розвиваються — Bloomberg

Четвер, 20 вересня 2018, 14:03
 

На Уолл-стріт констатують закінчення розпродажу активів країн, що розвиваються, який тривав п'ять місяців.

Про це пише Bloomberg.

Біржовий фонд, що відслідковує локальні облігації країн, що розвиваються, отримав найбільший приплив коштів з червня 2017 року, сигналізуючи, що інвестори, можливо, поступово повертаються до цього класу активів після п'ятимісячного розпродажу.

Приплив в біржовий фонд iShares JP Morgan EM Local Government Bond становив 169 мільйонів доларів після того, як він втратив майже чверть активів з початку квітня.

Реклама:

Активи фонду становлять 6,1 мільярда доларів. Фонд тримає облігації Мексики (9,97%), Бразилії (9,96%), Польщі (9,78%), ПАР (9,44%), Індонезії (9,38%), Таїланду (8,04%) , Росії (6,84%), Колумбії (6,44%) та інших країн, що пропонують високі процентні ставки.

Це стало ще однією ознакою того, що ринки, що розвиваються, можуть бути близькі до розвороту після безпрецедентного з часів глобальної фінансової кризи обвалу, викликаного зміцненням долара і світовою торгівельною війною.

BlackRock Inc. заявив, що бачить на ринках боргу країн, що розвиваються, "дуже хорошу точку для входу" з урахуванням того, що долар, ймовірно, досяг піку, а специфічні ризики країн знизилися.

Нагадаємо, Федеральна резервна система США ухвалила рішення знову підвищити ставку  по федеральних фондах, встановивши її на максимальному з 2008 року рівні - в діапазоні 1,75-2% річних.

Через посилення політики в США ринки, що розвиваються, втрачають інвесторів. У міру того, як доларова ліквідність вилучається з ринків, а прибутковості в Штатах ростуть, інвестори тікають в безризикові активи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: