"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Ахметова за півроку отримала 5,4 мільярда чистого прибутку

Четвер, 30 серпня 2018, 18:31
 

"ДТЕК Енерго" січень-червень 2018 року закінчило з чистим прибутком 5,404 млрд гривень, в тому числі у другому кварталі він становив 1,06 млрд гривень.

Про це йдеться в звіті компанії.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна", звітність за перше півріччя 2018 року підготовлена ​​без урахування фактора збитків від втрати підприємств на непідконтрольній території.

Дохід "ДТЕК Енерго" в першому півріччі становив 83,181 млрд гривень, в т.ч. у другому кварталі - 36,8 млрд гривень. Валовий прибуток за підсумками січня-червня-2018 становив 9,484 млрд гривень, в т.ч. у другому кварталі - 4,312 млрд гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, "ДТЕК Енерго" в 2017 році отримало збиток 2,9 млрд гривень, а виручка за минулий рік становила 141,738 млрд гривень.

Як відомо, у березні 2016 року Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію дорожче.

Після введення в дію "роттердамської" формули єврооблігації  ДТЕК подорожчали на 40%.

Рекомендуємо почитати: Заплати Ахметову і друзям президента, або Формула з доходом на 24 мільярди

"ДТЕК Енерго" - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії в структурі холдингу ДТЕК.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: