У податковій розповіли про результати боротьби з контрабандою

Середа, 29 серпня 2018, 12:15

За сім місяців 2018 року Державна фіскальна служба направила до бюджету 395 мільярдів гривень, або на 15% більше, в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Про це заявив в.о. голови ДФС Мирослав Продан на засіданні уряду.

"Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, ми маємо понад 50 мільярдів, або на 15% більше. Курс національної грошової одиниці, порівняно з минулим періодом, залишається фактично на тому самому рівні, що не дає можливості говорити, що це відбулося за рахунок знецінення гривні", - сказав він.

Зазначимо, що Продан не згадав про індекс споживчих цін. Інфляція у липні 2018 року до липня 2017 року становила 8,9%.

"Якщо розділити надходження в розрізі податкових і митних, то динаміка матиме такий вигляд: 216 млрд грн, або додатково майже 19% спрямовано від податкових платежів і понад 10% спрямовано від митного напрямку", - зазначив Продан.

Керівник відомства нагадав, що у жовтні Державна фіскальна служба очікує на результати встановлення стаціонарних вагових комплексів на пунктах пропуску.

"У жовтні у нас будуть остаточні результати щодо встановлення стаціонарних вагових комплексів з підключенням до таргетного центру центрального апарату. Це не дасть можливість маніпулювати з вагою", - сказав Продан.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до імпортерів з проханням підтримати уряд у боротьбі з контрабандою.

"Уряду в цій боротьбі потрібна громадська підтримка. Я звертаюся до легального, чесного бізнесу, "білих" імпортерів - нам потрібна ваша підтримка. Ми почали закручувати гайки там, де схеми виявлені", - сказав очільник уряду.

Нагадаємо, у справі проти виконуючого обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана збирає докази Генпрокуратура.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура заявляла про розкриття "стійкого ієрархічного об’єднання" в лавах Державної фіскальної служби.

Економічна правда