Крадіжка контейнерів: главу Одеської митниці усунули від виконання обов'язків

Середа, 22 серпня 2018, 15:45

В. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан відсторонив від посади начальника Одеської митниці Олександра Власова на період службового розслідування крадіжки 37 контейнерів з тканиною та іншими товарами.

Про це Продан розповів на прес-брифінгу в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я віддав доручення підрозділу внутрішньої безпеки центрального апарату ДФС на проведення службового розслідування. Для неупередженості дій на період даного розслідування відсторонити керівника Одеської митниці від виконання ним обов'язків", - заявив Продан.

"Третє: у мене є всі підстави стверджувати про причетність до даного злочину співробітників Генеральної прокуратури України. Я звертаюся з заявою в НАБУ про проведення неупередженого розслідування", - сказав він.

Реклама:

При цьому Продан заявив, що озвучена 21 серпня генеральним прокурором Юрієм Луценком інформація про виявлення в складських приміщеннях 37 контейнерів неврахованого товару потребує уточнення.

"Факт виявлення, арешту та подальших дій відбувався і проводився виключно співробітниками ДФС України. Підкреслюю: виключно співробітниками ДФС України", - сказав він.

Продан підтвердив, що в ході розслідування співробітники ДФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Аминева-Сердюка.

"До речі, останній до цього часу працює в Генеральній прокуратурі... До останнього часу цей співробітник працює, більш того - в підрозділі, що здійснює нагляд за роботою митниці", - уточнив в. о. глави ДФС.

За його даними, у вкрадених контейнерах, крім тканини, містилися також техніка, трактори, запчастини, інші товари.

"Останнім часом щодо мене, моїх близьких, мого оточення, рідних і близьких співробітників ДФС здійснюють величезний тиск правоохоронні органи. Я уявляю, як воно буде посилюватися, коли з'являться перші результати контрольно-перевірочних заходів по лісовій галузі", - заявив Продан.

"Я звертаюся до керівництва ГПУ з проханням. Ви вже два місяці шантажуєте мене, моїх близьких, моє оточення, мовляв, у вас є інформація щодо мене. Якщо вона є, пред'являйте. Якщо можете, потягніть ще місяць - я завершу всі перевірочні заходи, пов'язані з лісовою галуззю", - сказав він.

21 серпня в в інтерв’ю УП Луценко заявив, що співробітники ДФС і податкової міліції під процесуальним керівництвом прокурорів Генпрокуратури виявили 100 тис. тонн тканини на суму 150 млн доларів без будь-яких документів про походження товару. Даний товар був виявлений в ході розслідування крадіжки 37 контейнерів з Одеської митниці.

Генпрокурор також заявив, що має персональні претензії до Продана: "Поки я озвучую претензії з багатьох випадків контрабанди, яку допустили його підлеглі. Але зараз я працюю у справі, в якій у мене є претензії до нього персональні. В той момент, коли я отримаю достатньо доказів, зроблю процесуальне рішення".

Раніше Луценко назвав неприйнятним надання права представникам поліції перебувати на митниці.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням: Юрій Луценко: Знімаю всякі розмови, що я кандидат у прем'єри і президенти

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: