Генпрокурор: Поліцейські на митниці — це нова "криша"

Вівторок, 21 серпня 2018, 09:00
 
Фото Ельдара Сарахмана

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав неприйнятним надання права представникам поліції перебувати на митниці.

Про це він заявив в інтерв’ю Українській правді.

"У мене з Гройсманом спільне бачення, що з контрабандою треба боротися. Але в нас різне розуміння, як боротися", - сказав Луценко.

"Закон про митний кодекс говорить, що на митниці можуть перебувати лише митники — крапка. На виїзді, я двома руками "за", контролюйте. Але якщо хтось там всередині, закон позбавляє його будь-якої можливості щось робити. Це означає що? Що він просто символізує нову "кришу", для мене це неприйнятно", - розповів генпрокурор.

Реклама:

На думку Луценка, за контрабанду повинні нести відповідальність митники.

"Вони мають нести відповідальність за те, що щось оформили правильно чи неправильно. Якщо за все відповідає СБУ, ГПУ чи МВС, тоді на холєру ми маємо митників?", - запитує Луценко.

На питання, чи є у Генпрокуратури підозри, що на митниці заробляють прем’єр-міністр Володимир Гройсман та в.о. голови ДФС Мирослав Продан, Луценко відповів: "У мене немає жодного правопорушення, де підозрюється прем’єр-міністр".

21 червня 2018 року Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою поліцейські мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю з метою виявлення фактів порушення митних правил.

Крім того, поліція та МВС отримали право доступу до автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор-2006".

Також, цією постановою поліція отримала можливість відстежувати терміни перебування в Україні авто на єврономерах і застосовувати санкції до порушників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: