"Укртрансгаз" тестує закупки газу малими об’ємами

П'ятниця, 17 серпня 2018, 10:55

Укртрансгаз з метою оцінювання ринку малоцінових пропозицій оголосив в системі публічних електронних закупівель Prozorro три тендери на постачання природного газу обсягами 20, 20 і 50 млн кубометрів із загальною очікуваною вартістю 819 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгаз".

Проектами договорів передбачено, що постачальник буде зобов`язаний передати оператору ГТС протягом жовтня–квітня природний газ обсягом 2-3 або 7-8 млн кубометрів на місяць.

"Оператор ГТС України використовує природний газ в своїх виробничо-технологічних процесах, в першу чергу, для забезпечення транзиту газу до країн ЄС і транспортування блакитного палива українським споживачам, а також для послуги балансування", - йдеться у повідомленні.

"Керуючись економічною логікою, закупівельною стратегією компанії та чинним законодавством, уже третій рік поспіль Укртрансгаз здійснює закупівлі природного газу для виробничих потреб виключно на конкурентних та прозорих умовах за допомогою електронної системи публічних закупівель Prozorro", - додали в "Укртрансгазі".

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, затвердила план розвитку газосховищ компанії "Укртрансгаз" на 2018-2027 роки, який передбачає обсяг фінансування на загальну суму 13,063 млрд гривень.

Економічна правда