Нафта дорожчає після обвалу

Четвер, 16 серпня 2018, 19:30

Нафтовий ринок відновлюється після обвалу в середу, викликаного несподіваним підвищенням запасів палива в США.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ціна жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на 0,42 долара (0,59%) - до 71,18 долара за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на вересень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) виросла до цього часу на 0,38 долара (0,58%) - до 65,39 долара за барель.

Напередодні Brent подешевшала більш ніж на 2%, WTI - більш ніж на 3% на даних міністерства енергетики США про те, що запаси нафти в країні на минулому тижні підскочили на 6,81 млн барелів, максимальними темпами з березня 2017 року.

Крім того, резерви нафти на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгуються на NYMEX, виросли на 1,6 млн барелів після зниження протягом 12 попередніх тижнів.

Тим часом у четвер головним позитивним фактором для нафтового ринку стала новина про те, що Китай і США готуються відновити переговори про ситуацію в зовнішній торгівлі. Інвестори сподіваються, що в разі успішного ходу переговорів протиріччя між двома найбільшими економіками світу вдасться якщо не вирішити, то послабити, тим самим не допустивши уповільнення зростання їх ВВП.

Економічна правда