Найбільш комфортні міста: Київ піднявся, але залишився антирекордсменом

Вівторок, 14 серпня 2018, 10:51

Журнал The Economist опублікував щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018.

Копія рейтингу є в розпорядженні ЕП.

На першому місці в списку розташувалася столиця Австрії Відень, на другому - місто Мельбурн в Австралії, третє місце зайняло японське місто Осака. Замикають першу п'ятірку Калгарі (Канада) і австралійський Сідней.

 
натиснути для збільшення

У першу десятку рейтингу також потрапили Ванкувер (Канада), Токіо в Японії, Торонто в Канаді, а також Копенгаген в Данії і Аделаїда в Австралії.

Реклама:

Замикає список сирійський Дамаск, який посів 140-е місце. Крім Дамаска в список антирекордсменів потрапили Дакка (Бангладеш), Лагос (Нігерія) і Карачі в Пакистані.

Київ за рік покращив свою позицію в списку на 13 пунктів зайнявши 118 місце (за підсумками 2017 року – 131 місце та 47,8 балів - ЕП), набравши 56,6 балів зі 100 можливих.

"Протягом останніх 12 місяців Київ значно поліпшує свої позиції за рахунок економічного росту та відносної політичної стабільності. Навіть попри конфлікт на Донбасі", - йдеться в результатах рейтингу.

При цьому Київ другий рік поспіль очолює топ-5 країн, які за останні 5 років погіршували своє становище.

За п'ять років показник комфортності життя в столиці України впав на 12,6%.

 
натиснути для збільшення

Топ-5 міст, що розвиваються, очолило місто Абіджан в Кот-д'Івуарі.

 
натиснути для збільшення

Нагадаємо, Україна потрапила у трійку країн з найдешевшим рівнем життя, а Київ був визнаний одним із найдешевших міст для проживання іноземців.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: