Київ закупив газ у приватного постачальника

Середа, 1 серпня 2018, 12:50
 

Влада Києва забезпечили роботу ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 за рахунок закупівлі газу у приватної постачальника.

Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Ситуація із забезпеченням газом київських об'єктів генерації зараз стабілізована. КМДА закупила необхідні обсяги газу у одного з багатьох приватних постачальників, що працюють на ринку України", - повідомили в "Нафтогазі".

У прес-службі додали, що закуплених обсягів повинно вистачити на час до врегулювання ситуації з боргами за газ, які були накопичені за час експлуатації ТЕЦ ПАТ "Київенерго".

Реклама:

Крім того, Кабінет міністрів за дорученням президента на цьому тижні розробив довгострокове рішення, яке дозволить відновити постачання газу київським об'єктам теплогенерації на пільгових умовах без порушення вимог законодавства.

"Мова йде про укладення мирової угоди між сторонами в суді", - уточнюється в повідомленні.

"Нафтогаз" вітає готовність КМДА виконати вимогу закону "Про теплопостачання" про визнання боргів, накопичених за несвоєчасну оплату поставленого тепла частиною споживачів. Компанія підтверджує свою готовність негайно надати газ для роботи теплогенераційних підприємств Києва на законних підставах", - підкреслили в прес-службі НАКу.

Як повідомлялося, "Київтеплоенерго", незважаючи на відсутність контракту із НАК "Нафтогаз України", не планує зупиняти роботу столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 після прийому цих станцій від ПАТ "Київенерго" в ніч з 31 липня на 1 серпня.

Це створило б загрозу стабільності електропостачання Києва, особливо з огляду на спекотну погоду та активне використання кондиціонерів.

Наразі НАК "Нафтогаз України" відмовляється підписувати контракт з КП "Київтеплоенерго" через невирішену ситуацію з боргами за газ. Через це кияни довгий час сидять без гарячої води. Під загрозою опинилося і теплозабезпечення столиці загалом.

Рекомендуємо почитати: Чому у киян немає гарячої води

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: